Vår historia

Född i Groningen, Nederländerna

Vi är Frank. Vi såg dagens ljus 2004. Vår vagga stod på en ovanlig plats: i ett studentrum på Parkweg i det nyktra men varma Groningen, i norra Nederländerna nära den tyska gränsen. Som ett litet nyfiket barn började vi prata och ställa frågor tidigt. Varför ska du egentligen till en butik för att köpa något? Varför är urvalet alltid så litet i en butik? Och varför ska man resa land och rike runt för att hitta en unik gåva?

Nyfiken och ambitiös

Vi tog våra första steg i skuggan av Groningens berömda Martinitorn, men det kändes som att världen var öppen för oss. Bokstavligen. Golvet i vårt studentrum var översållat med antika världskartor, som knappast passade där bland alla våra studieböcker. I ett hörn stod en bunt jordglober som väntade på att någon skulle köpa dem. Ibland fanns det en kund som beställde något och då tog vi världen i våra egna händer. Vi packade ordern i en låda och åkte tåg för att personligen leverera paketet till vår kund. Det enda vi behövde var ett resekort som vi fick gratis eftersom vi studerade.

Uppväxt i Nederländerna

Våra idéer växte som ogräs. Det var därför att vår barndom var i tecken på rörelse. Under 2006 flyttade vi till vårt första kontor på Donderslaan. Handikapptoaletten byggdes om till ett mini-lager för våra mini-världar. Men snart föll vi över nya produkter och möjligheter. Med våra nya kikare höll vi ögonen på imorgon och vi använde våra teleskop för att se ännu längre in i framtiden. Vi tittade inte bara på den stora bilden, för oss var de små detaljerna lika viktiga. Här kunde vi använda våra nyinköpta mikroskop. När vi blev tonåring var huset plötsligt för litet och vi lämnade Donderslaan.

Se det oändliga, men håll ögonen på detaljerna

På Ulgersmaweg hittade vi gott om plats. Vår nya hemmabas fyllde vi med saker till hemmet: rockhängare, brevlådor och klockor. Hela landen visste nu var de kunde hitta oss. Vi älskade Nederländerna och Nederländerna började att älska oss, men vi var redo för en ny utmaning. Upp på cykeln, som även var vår senaste produkt, och över gränserna för att besöka våra grannar i Belgien. Där fick vi ett varmt välkomnande.

Vuxna i världen

Under tiden lämnade vi puberteten bakom oss och Belgien blev vårt andra hem. Alla butiker som vi öppnade i Nederländerna lanserades också i Belgien. Vi även började kontaktera England och Danmark försiktigt. Som unga vuxna var vi inte redo med att växa. Vi avslutade inte ens ett drag innan det nästa började.

Världen låg för våra fötter, men ingenting ändrades

Långsamt men säkert började vi växa upp. Men vi var långt ifrån gjort, och lyckligtvis var det inte heller nödvändigt. Det viktigaste för oss var att vi tog vara på det nyfikna barnet som alltid ställde frågor. Nykter och realistisk, eftersom vi kommer från Groningen, men med ögonen på världen omkring oss. Det har fört oss till där vi är idag. Och världen som låg för våra fötter 2004? Den finns fortfarande kvar, men nu har våra fötter just blivit större.